Seminar, konferanse eller julebord?
I mange sammenghenger passer det med et foredrag eller kåseri som er litt løsere i snippen. Men et slikt innslag trenger ikke bare være tull. Hvorfor ikke kombinere humor og underholdning med innsikt og forståelse?

«FYLLA – fra vors til bakrus» tilbyr en slik kombinasjon.
I 2011 bestemte Ole Andre Sivertsen seg for å gå vitenskapelig til verks for å finne ut om det fantes en kur mot bakrus. Det skulle vise seg at han ikke var den første som søkte etter det. I Finland og det gamle Sovjet ble det fra 50-årene og til innpå 80-tallet brukt store ressurser på å finne ut hvorfor man får bakrus etter å ha drukket alkohol og hva man kan gjøre med denne (annet enn det åpenbare – å ikke drikke). Forskningen fra denne tiden ga ikke så mange resultater annet enn at man fant ut en haug med ting som ikke hjelper mot bakrus – men det er da noe det også? Det er faktisk der det blir morsomt, når vi kombinerer denne innsikten med det vi allerede vet og har erfart med alkohol.

I dette foredraget får du f.eks vite hvorfor vi endrer oss mentalt når vi begynner å drikke – hvorfor ordene kommer utydelig ut av munnen, hvorfor vi blir så følelsesstyrt (a la du er min beste venn og vi skal alltid være venner/fy faan for en drittsekk du er). Alkoholen påvirker oss psykisk, fysisk og sosialt. Vi gjør dumme ting, tabber oss ut men har det også veldig gøy og gjør ting vi ellers ikke hadde turt. Kanskje fikk du en kjæreste i fylla – like sannsynlig som du mistet en?

Bakruskonseptet ble bok, deretter gikk veien til NRK hvor vi lagde to sesonger om FYLLA.

I foredragsversjonen av FYLLA forteller Ole Andre Sivertsen både om egne og andres historier med helt korrekt vitenskapelig begrunnelse for hvordan de kunne oppstå. Brutalt, underholdende og morsomt, og på et kunnskapsnivå som passer for alle.
Og ja – du får også en kur mot bakrus!

Foredraget kan tilpasses i nivå og lengde og er holdt over hele landet for rørleggere, hudpleiere, entreprenørbedrifter, næringsforum, studenter, farmasiprodusenter, biokjemikere ved NTNU, økonomer, TV-selskaper, jernvareselgere, teknologibedrifter, restauranter, livssyns- og avholdsforeninger – ja gudene vet hvem som ikke har hørt, ledd av, nikket gjenkjennende og forstått hvordan fylla fungerer.

Book foredrag/kåseri i dag.