FOREDRAG

Ole er en populær foredragsholder og har gjennom årene holdt hundrevis av foredrag. I tillegg er han er en etterspurt konferansier som kombinerer faglig innsikt med humor og god stemning både for den som står på scenen og for publikum. Under finner du de foredragene han holder oftest. På forespørsel kan han selvsagt også snakke om andre ting.

Ikke nøl med å ta kontakt.

BRUKSANVISNING FOR TENÅRINGSKROPPEN

Hva skjer med hjernen og kroppen i tenårene? Hvordan påvirkes ungdommene våre av maten de spiser, hvor mye de er fysisk aktive og hvor mye de sover?

Foredragskonseptet kan inneholde en gjennomgang av alle temaene i boka og podcastene som er laget, men kan også være et dypere dykk inn i noen fagområder.

Bruksanvisning for tenåringskroppen setter tenåringer og tenåringsforeldre i bedre i stand til å forstå hvordan egen kropp fungerer og utvikler seg, betydningen av et sunt kosthold, trening, restitusjon og søvn i en fase av livet hvor både hjernen og kroppen utvikler seg fra barn til voksen.

Temaer som kan tas opp i foredragskonseptet:

 • Idealer og kroppsbilder
 • Kosthold, energibalanse og slanking
 • Trening: utholdenhet-, styrke- og skadeforebyggende trening.
 • Kosttilskudd, proteinpulver og kreatin.
 • Energidrikk, tobakk og alkohol
 • Tenåringshjernen
 • Søvn og restitusjon

Varighet: 45 minutter eller etter kundens ønske.

Les mer om Bruksanvisning for tenåringskroppen eller hør podcast her.

FYLLA – FRA VORS TIL BAKRUS

Boksuksessen og TV-serien er fortsatt tilgjengelig som et superunderholdende foredrag. Foredraget bookes som alt fra korte kåserier for julebord til vitenskapelige foredrag i akademiske fora. FYLLA – fra vors til bakrus er en vitenskapelig, humoristisk og svært gjenkjennelig reise om alkoholens påvirkning rent fysisk, psykisk og sosialt.

 • Hvordan endrer vi oss med økende promille?
 • Hvorfor gjør vi så mye dumt?
 • Hvorfor er det så gøy?
 • Og hvorfor drikker trøndere karsk?

Her får du en vitenskapelig forklaring på alt fra hvorfor du ble med på karaoke til en medisinsk kur mot bakrus. Passer i alle anledninger hvor man ønsker å kombinere ny innsikt med underholdning.

Varighet: fra 20 minutter (kåseri) til en time (multimediaversjon).


Her er en studentomtale av foredraget, og vil du vite mer kan du lese om FYLLA her.

#MISLYKKA

Hva er felles for og hva er forskjellene på en ekspedisjon som aldri nådde polpunktet, en skandale på en rød løper, en gründeridé som gikk i vasken og et TV-program som ingen ville se?

Underholdningsforedraget #mislykka har som mål å gi publikum en positiv holdning til det å feile. Et arbeidsmiljø hvor det å gjøre feil og mislykkes er akseptert som en del av utviklingsarbeidet, har større mulighet til å oppdage sammenhenger og innovative løsninger man ellers kunne oversett. Når ting går bra, hvorfor risikere noe?

Ole André Sivertsen svarer på dette og har funnet fram til faktorene som gjør prosjekter #mislykka, eksemplifisert med sitt eget mest mislykkede prosjekt i karrieren, realityTV-konseptet Camp Molloy som Ole frontet for et fåtall norske seere i 2003. Det hører også med til historien at konseptet #mislykka i seg selv ble ganske mislykka da det ble lansert i begynnelsen av februar 2020. Humoristisk og underholdende fortalt gjennom egne og andres opplevelser.

Les mer om bakgrunnen for #mislykka her.

Varighet: 30 – 45 minutter etter kundens ønske.

 

Hør podcasten #mislykka: